Политика за защита на личните данни, съгласно регламент (ЕС) 2016/679

1 Въведение

За www.bormashinite.com („Администраторът”/„Ние”/ „Дружеството”) защитата на личните данни е много важна и основен приоритет. Ние уважаваме Вашата лична сфера и поради тази причина по-надолу в изложението ще предоставим информация, свързана с обработката на Вашите лични данни.

 

  1. Информация за Администратора. Данни за надзорния орган

НП Комерс ООД е дружество, регистрирано в Търговския регистър към Агенцията по вписванията с ЕИК BG204346681 и седалище и адрес на управление: гр.София, ул. “Св. Св. Кирил и Методий” № 126

Надзорният орган, който осъществява контрол по отношение на дейността свъзана със защитата на личните данни е Комисията за защита на личните данни. В случай, че не сте удовлетвоени от начина, по който сме отговорили на Ваша жалба във връзка със защитата на лични данни, имате право да подадете жалба пред него.

 

III. Цели и обхват на политиката. Принципи при обработването на лични данни

Настоящата Политика за защита на личните данни (накратко ‘‘Политика’’) съдържа информация по какъв начин и защо обработваме личните Ви данни, как ги защитаваме и съхраняваме, както и какви са правата Ви във връзка с предоставените от  Вас лични данни.

Водещите принципи, които се прилагат от Дружеството при обработването на лични данни са:

–  законосъобразност, добросъвестност и прозрачност през целия процес на обработване на лични данни;

–  събирането на лични данни е обвързано с конкретни, изрично указани и легитимни цели и не се обработват по начин, несъвместим с тези цели;

– свеждане до минимум на личните данни, коитo Администраторът обработва и стриктно съобразяване с целите, за които се обработват;

–  актуалност на личните данни, които се обработват и предприемане на всички разумни мерки, за да се гарантира своевременното изтриване или коригиране на неточни лични данни, като се имат предвид целите, за които те се обработват.

–  осигуряване на подходящо ниво на сигурност, включително защита срещу неразрешено или незаконосъобразно обработване и срещу случайна загуба, унищожаване или повреждане, като се прилагат подходящи технически и организационни мерки.

 

Основание за обработването на личните Ви данни. Цели на обработването. Разкриване на трети лица

Администраторът обработва Вашите лични данни:

– за изпълнението на договорите по който Вие сте страна и гарантиране и прилагане на правата, произтичащи от тях

– за да бъдат спазени нормативни задължения, произтичащи от действащото българско законодателство.

 

С какви цели се извършава обработването на предоставените от Вас лични данни:

– спазване на законови изисквания – предоставяне на информация на компетентни органи, институции и трети лица, в рамките на правомощията, които имат, както и в рамките на производство пред съд, съобразно изискванията на приложимите към производството процесуални и материалноправни нормативни актове; задължения, предвидени в Закона за счетоводството и Данъчно-осигурителния процесуален кодекс и други свързани нормативни актове, във връзка с воденето на правилно и законосъобразно счетоводство;

– комуникации с Вас за актуализации на нашите продукти и информиране за всички предлагани от нас промоции, доколкото е в наш легитимен интерес или сте се съгласили да получавате такива съобщения, и освен ако не изберете да се откажете от тях.

Вашите лични данни се получават и обработват от служителите на НП Комерс ООД или лица, наети на граждански договори, които се нуждаят от тази информация за изпълнение на договорни, законови и регулаторни задължения. Можем да разкрием Ваши лични данни, доколкото считаме, че такова разкриване е необходимо за удовлетворяване на посочените по-горе цели, на следните получатели:

– външни одитори, нотариуси, частни и държавни съдебни изпълнители, лица, извършващи консултантски услуги в различни сфери, с цел изпълнение или приложение на сключения между нас договор;

– банки и/или платежни институции за обслужване на плащанията, извършени от/ към Вас;

–  компетентни органи, институции и лица, които имат правомощията да изискат предоставянето на лични данни и на които сме длъжни да предоставим лични данни по силата на действащото законодателство, като например – съдилища, прокуратура, различни регулаторни органи;

–  лица, които по възлагане поддържат оборудване, софтуер и хардуер, използвани за обработка на лични данни и необходим за изграждане на мрежата на Дружеството, както и за извършване на различни услуги, свързани с комуникация с клиенти;

Ние изискваме от всички трети лица, на които разкриваме лични данни, задължение за конфиденциалност и вземане на всички технически и организационни мерки за защита на тези данни съгласно Регламента.

Срок за обработка и съхранение на предоставените от Вас лични данни

Ние обработваме Вашите лични данни за цялата продължителност на срока на Договора, който сте сключили с нас и ги съхраняваме за период от 5 до 50 години години, за да се съобразим с приложимото законодателство, с изтичане на определени давностни срокове за предявяване на претенции и задължения за предоставяне на информация на съда, компетентни държавни органи и други основания, предвидени в действащото законодателство. След изтичането на гореопределените срокове, Дружеството ще изтрие или анонимизира Вашите лични данни.

 

VII. Какви са Вашите права, свързани с обработването на лични данни

Вие имате следните права във връзка с обработването на Вашите лични данни:

– Право на достъп и информация относно Вашите лични данни – Вие имате право да поискате от нас каква информация (ако има такава) обработваме за Вас и ако е така, да ви предоставим съобщение в разбираема форма, съдържащо личните ви данни, които се обработват, както и всяка налична информация за техния източник и копие от личните данни, които са в процес на обработване. Може да подадете заявление за достъп до Вашите лични данни на място в офис на Дружеството или чрез изпращане на имейл на електронния адрес на Дружеството. Ние ще потвърдим Вашето искане и ще Ви отговорим в рамките на един месец от подаването на молбата ви.

– Право на изтриване – може да поискате да изтрием или премахнем Вашите лични данни в случаите, когато те вече не са необходими за целите, за които са били събрани или се обработват. Моля имайте предвид, че това искане ще бъде удовлетворено, при условие че нямаме правно задължение да съхраняваме тези данни и/или спрямо тях не се прилагат давностните срокове, които сме задължени да спазваме в съответствие с приложимите закони и разпоредби.

– Право на корекция – всяка фактическа неточност или непълнота относно Вашите лични данни може да бъде коригирана – в случай, че обработваме непълни или сгрешени данни, Вие имате право да поискате от нас да ги коригираме без ненужно забавяне. Като се имат предвид целите на обработването, Вие имате право непълните лични данни да бъдат попълнени, включително чрез добавяне на декларация.

– Право да поискате ограничаване на обработването – може да поискате ограничаване на обработването на Вашите лични данни при определени обстоятелства, като например когато оспорвате верността на данните, или в случай, че считате, че обработването е без правно основание. Подобно възражение обаче не може да ни възпрепятства да съхраняваме Вашите лични данни.

– Право на възражение срещу обработването на личните Ви данни при наличие на законово основание за това, както и да възразите срещу обработването на личните Ви данни за целите на директния маркетинг. Когато възражението е основателно, личните Ви данни не могат повече да бъдат обработвани, освен ако Дружеството не докаже, че съществуват убедителни законови основания за обработването.

– Право на преносимост на данни – Може да поискате от Дружеството да предостави личните данни, които сте ни предоставили, в организиран, и пригоден за четене формат ако обработването е основано на Договора или е базирано на декларация за съгласие. Когато упражнявате правото си на преносимост на данните, Вие имате право да получите пряко прехвърляне на личните Ви данни от един администратор към друг, когато това е технически осъществимо.

– Право на жалба пред Комисията за защита на личните данни (КЗЛД) В случай, че смятате, че нарушаваме приложимата нормативна уредба, Ви молим да се свържете с нас за изясняване на въпроса. Разбира се, имате право да подадете жалба пред Комисията за защита на лични данни, като данните за контакт с КЗЛД са в самото начало на настоящия документ.

 

VIII. Защита на личните данни

Сигурността на Вашите лични данни е важна за нас и затова Ние прилагаме различни организационни и технически мерки, за да гарантираме, че Вашите данни са защитени и поверителни. Част от мерките, които прилагаме за осигуряване на високо ниво на сигурност по отношение на управлението на личните данни, включват:

– минимизиране – личните данни, които изискваме от Вас, са уместни и са ограничени само до това, което е необходимо във връзка с целите, за които се обработват;

– строг вътрешен контрол върху достъпа до лични данни – достъпът до Вашите лични данни е разрешен само на тези наши служители, които се нуждаят от тази информация, за да упражняват правилно своите професионални задължения;

– осигуряване на текущо обучение по защита на личните данни на всички наши служители и постоянен вътрешен контрол по прилагането на мерките за поверителност.

Ние можем да променяме настоящата политика, съгласно приложимото законодателство и добрите практики на индустрията. Ще публикуваме промените на тази страница и Ви насърчаваме да преглеждате редовно настоящата Политика, за да сте информирани.

 

 

ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА УСЛУГИТЕ НА Bormashinite.com

Настоящите Общи условия са изготвени и приети на основание:

  • Закона за електронната търговия /ЗЕТ/,
  • Закона за електронния документ и електронния подпис /ЗЕДЕП/,
  • Закона за задълженията и договорите /ЗЗД/,
  • Търговския закон /ТЗ/,
  • Директива 2000/31/ЕО на ЕП и Съвета от 08.07.2000г.и действащите нормативни актове в Република България.

 

Уважаеми Клиенти,

Моля, прочетете внимателно настоящите Общи условия. Същите са общодостъпни чрез сайта www.bormashinite.com и се предоставят по начин, който позволява тяхното съхраняване и възпроизвеждане.  Настоящите Общи условия уреждат отношенията, свързани с осъществяването на електронна търговия, по смисъла на ЗЕТ, между доставчика на услуги НП Комерс ООД,  със седалище и адрес на управление, гр.София ул. “Св. Св. Кирил и Методий” № 126, вписано в Търговския регистър на Агенция по вписванията с ЕИК BG 204346681, представлявано от Мирослав Петров -Управител, с адрес на упражняване на дейността: гр. София, ул. “Св. Св. Кирил и Методий” № 126, национален телефон: 0877 25 96 95, e-mail: [email protected], наричано по-долу за краткост „ Bormashinite.com” или “ www.bormashinite.com” от една страна и от друга страна –  Получателят (-ите) на услуги (наричан „Потребител -и”), които услуги се предоставят чрез домейн:   www.bormashinite.com,  наричан по-долу за краткост „сайт”.

ЛИЧНИ ДАННИ

  1. С настоящите Общи условия bormashinite.com уведомява потребителите, че е дружество, регистрирано като Администратор на лични данни съгласно чл. 14 ал. 4 от Закона за защита на личните данни.
  2. На страницата www.bormashinite.com се съхраняват само данни, свързани с поръчките и доставянето на заявеното. Bormashinite.com гарантира на своите Потребители неприкосновеността и конфиденциалността на предоставената информация и лични данни. Същите се съхраняват във фирмена база данни, без външен достъп.
  3. С приемането на настоящите Общи условия, Потребителят дава безсрочното си изрично и безусловно съгласие, предоставените от него лични данни да бъдат събирани, съхранявани, обработвани и използвани от Bormashinite.com за целите на изпълнение на договора за покупко-продажба и доставка на поръчани стоки. Всякакви други цели, за които се използват данните, ще бъдат съобразени с българското законодателство, приложимите международни актове, Интернет етиката, правилата на морала и добрите нрави.
  4. Bormashinite.com  се задължава да не разкрива никакви лични данни за Потребителя (-ите) на трети лица – държавни органи, търговски дружества, физически лица и други, освен в случаите, когато е получил изричното писмено съгласие на Потребителя, информацията е изискана от държавни органи или длъжностни лица, които според действащото законодателство са оправомощени да изискват и събират такава информация. Bormashinite.com е длъжен да предостави информацията по силата на закона.
  5. Съгласно Закона за защита на личните данни, Потребителят има право на достъп до собствените си Лични данни, които е въвел и/или са станали достояние на Bormashinite.com при използване на Сайта, както и за целите на извършване на поправка в предоставените Лични данни.

СНИМКИ И ВИДЕОКЛИПОВЕ

Bormashinite.com не носи отговорност за различие на видео клиповете към продуктите в каталога. Възможно е някои от видеата не отговарят на конкретния продукт, а са просто примерни / ориентировъчни за продукт. Снимките на продуктите с различни цветове също може да се различават поради липса на снимки за цялата цветова гама на предлагания продукт.

ЦЕНИ  НА СТОКИТЕ

  • В електронният магазин  www.bormashinite.com за всяка стока са посочени цените с включен ДДС, както и основните характеристики.
  • Стоките, отбелязани като налични в сайта е възможно да не са налични във в момента поради забавяне при актуализацията на наличности между Bormashinite.com електронния магазин и системата за складово стопанство
  • Bormashinite.com не носи отговорност за непълноти и неточности в описанието на стоките, които не се отнасят към основните характеристики на стоката, включително за възможни разлики в цветовете на закупените стоки, дължащи се на различните видове екрани на компютрите и техните настройки.
  • Bormashinite.com си запазва правото да променя, по всяко време, информацията, публикувана в сайта, в това число, информацията, която се отнася до стоки, услуги, цени и характеристики на стоките. Потребителите се считат информирани и промените влизат в сила от момента на публикуването им. Възможно е към момента на извършване на поръчка чрез електронния магазин, част от информацията в сайта да не е актуална или наличностите от стоките да бъдат изчерпани. Във всеки от тези случаи, Потребителят ще бъде информиран чрез предоставения от него телефон или електронен адрес за контакт.

ПОРЪЧКИ

  1. Потребителите имат право да поръчват всички стоки, предлагани на сайта на www.bormashinite.comРегистрацията в сайта не е задължителна.
  2. За да направите поръчка през сайта на Bormashinite.com, следвайте следните стъпки:

14.1.  Изберете желаната стока от категориите и подкатегориите в раздел „Продукти” на сайта или чрез използване на търсачката.

14.2.  За да добавите дадена стока към своята поръчка /кошница за пазаруване/, натиснете бутона „Добави”, находящ се от десено на всяка стока. Можете да добавяте неограничен брой стоки към своята поръчка /кошница/.

14.3.  В горната дясна част на сайта ще видите бутон „Кошница”. Под него  е изписан броят на добавените в кошницата продукти и общата стойност на поръчката до момента. От тук можете да разглеждате и променяте текущия списък със стоките, по всяко време, преди потвърждение на поръчката. Тук можете да определяте и количеството на стоките от един и същ вид.

14.4.  За да изпратите поръчката е необходимо да натиснете бутона „Завърши поръчката”.

14.5.  На страницата ще се появи бланка за попълване с Вашите данни за доставка. Моля, попълнете данните си коректно – три имена, адрес, телефон за връзка, e-mail.

14.6.  Моля, запознайте се с Общите условия за пазаруване чрез електронен магазин  www.bormashinite.com. Моля, натиснете „Поръчване”.

Потребителят влиза в договорни отношения с “ Bormashinite.com,  касаещи конкретната поръчка и регламентирани с настоящите Общи условия. С натискане на бутона “Поръчване“, потребителят се съгласява да закупи стоките, намиращи се в „Кошница”. Това действие има правно обвързваща сила независимо от това, че поръчката е направена от оператор на Bormashinite.com по телефона, собственоръчно от Потребителя или чрез предоставяне на данни за поръчка по e-mail изпратени от потрбителя.

На посочения от Вас e-mail ще получите информация за това какво сте поръчали „Продукт“ и на каква стойност е направената поръчка.

При допуснати технически грешки в публикуваната информация на Сайта, в резултат на което поръчката не може да бъде изпълнена или при изчерпана наличност от поръчаните стоки, Bormashinite.com има правото, чрез уведомление до Потребителя да откаже изпълнението на поръчката и не дължи друго обезщетение на Потребителя, освен възстановяване на сумите, заплатении/или депозирани от потребителя за отменената поръчка, ако има такива. В този случай, Bormashinite.com може да достави на потребителя стоки или услуги със същото качество и цена, но само и единствено след уведомление, изпратено до потребителя, посочващо по ясен и разбираем начин промяната. В този случай, при упражняване правото на отказ от сключения договор от страна на потребителя, разходите по връщането на стоката са за сметка на потребителя.

  1. Ако е необходимо, служител на Bormashinite.com ще се свърже с Вас за уточняване на подробности по доставката.

 

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ

  1. Потребителят може да заплати цената на поръчаната стока по един следните начини:

► В брой при доставка ( наложен платеж )

► С банкова карта (предстои да бъде активирана услугата)

 

  1. При избран начин на плащане „плащане при доставка”, Потребителят се задължава да заплати в момента на доставката на куриера, извършващ доставката пълната стойност на доставената стока, съгласно потвърдената поръчка, ведно с цената за доставка на стоката.
  2. При избран начин на плащане „по банков път”, Потребителят заплаща стойността на поръчаната стока, съгласно потвърдената поръчка в банковата сметка на Bormashinite.com. Моля, посочвайте в платежното нареждане като основание за плащане номера на поръчката Ви, генериран при изпращането й. Ако в срок от 5 работни дни след потвърждаване на поръчката, сумата по същата не постъпи в посочената банкова сметка, поръчката ще бъде автоматично анулирана.
  3. При начин на плащане с банков превод на територията на България, поръчаните стоки се изпращат СЛЕД като сумата е пристигнала в банковата сметка. Срокът за доставка започва да тече от датата на постъпването на сумата на поръчката в нашата банкова сметка.

        

ДОСТАВКА

Чл. 20 Доставката на поръчаните стоки се осъществява чрез куриер до посочен от Потребителя офис или адрес за доставка на територията на Република България. Доставката е за сметка на Потребителя.

20.(1) Преди изпращане на поръчаната стока, „Bormashinite.com ” има право да се свърже с Потребителя на посочения от него телефон, с цел уточняване на детайли за поръчката и/или доставката.

20.(2) „Bormashinite.com“ не носи отговорност за неизпълнение на поръчка в случаите, когато Потребителят е посочил неверни, непълни и/или неточни лични данни, включително, когато е посочил непълен, неточен или фиктивен адрес или телефон.

20.(3) В случаите, когато е уговорено предварително плащане, поръчката се изпраща 3-5 дни след получаване на плащането. Ако Потребителят иска поръчката му да пристигне преди определена дата, той изпраща запитване дали това е възможно.

 

Чл. 21 Доставката се извършва в сроковете, описани под всяка опция за доставка в интерфейсния модул за поръчка. При извънредни обстоятелства „Bormashinite.com ” си запазва правото да удължава срока за доставка, като своевременно информира за това Потребителя.

Чл. 21 (1) Поръчаните стоки се доставят срещу подпис, като по-големите пратки (по преценка на куриера) се доставят до входа на сградата.

21(2) Потребителят е длъжен да прегледа стоката в момента на доставката ѝ и да уведоми незабавно при установени несъответствия, липси и повреди. Ако Потребителят не стори това, се приема, че доставката е приета без възражения.

 

Чл. 22 При невъзможност или затруднение за връчване лично на адресата, пратките се връчват както следва:

а) за служебен адрес – на лице с месторабота на адреса, като се отбелязва името на лицето, получило пратката;

б) за домашен адрес – на член на домакинството, като се отбелязва името на лицето, получило пратката.

 

Чл. 23 При невъзможност за връчване на пратката, настъпила не по вина на „Bormashinite.com ” или куриера, лицето, извършващо доставката, се обажда на посочения от Потребителя телефон за контакт, за да бъде уточнено от кой офис на куриера Потребителят може да получи доставката.

Чл.23 (1) При невъзможност да се установи контакт с Потребителя, договорът за продажба от разстояние автоматично се разваля.

 

Чл. 24 При извършване на международни доставки, приложими са правилата за доставка и получаване на пратки на съответната национална пощенска служба, както и на съответното национално законодателство на държавата, в която се намира получателят на стоките.

Чл.24 (1) Всички импортни такси при внасянето на стоката са за сметка на Потребителя. Потребителят не може да иска възстановяване на цената, ако е отказал да плати импортните такси или да получи пратката.

 

Чл. 25 „Bormashinite.com ” си запазва правото да променя наличните методи на доставка и плащане и/или условията по тях по всяко време чрез публикуване на наличните методи на доставка и плащане на уебсайта без друго известие.

 

ОТКАЗ ОТ ДОГОВОРА И ЗАМЯНА

Чл. 26 Потребителят има право да се откаже от договора без да посочва причина, без да дължи обезщетение или неустойка в 14-дневен срок, считано от датата на приемане на стоките от Потребителя или от трето лице.

Чл.26 (1) За да упражни правото си по настоящата клауза, Потребителят трябва да уведоми недвусмислено „Bormashinite.com ” за решението си да се откаже от договора, като индивидуализира стоките, които желае да върне, чрез предоставяне на всички данни за осъществената поръчка и доставка, включително, но не само: съдържание и стойност на поръчката, данни на лицето, направило поръчката, данни на лицето, приело доставката, и дата на доставката.

Чл.26 (2) „Bormashinite.com“ публикува на сайта си формуляр за упражняване правото на отказ от договора.

Чл.26 (3) За упражняване правото на отказ „Bormashinite.com“ предоставя на потребителя възможност за избор да попълни и да изпрати по електронен път чрез интернет страницата стандартния формуляр за отказ или друго недвусмислено заявление. В тези случаи „ТО Bormashinite.com“ незабавно изпраща на потребителя потвърждение за получаване на отказа му на траен носител.

Чл.26 (4) Потребителят е длъжен да върне стоките за своя сметка задължително заедно с касовата бележка и фактурата, ако има такава, като ги предаде на „Bormashinite.com ” или на упълномощено от последното лице, в срок от 14 дни от датата, на която Потребителят е упражнил правото си на отказ от договора.

Чл.26 (5) „Bormashinite.com“ има право да отложи възстановяването на плащанията до получаване на стоките обратно или докато не бъде представено доказателство, че е стоките са изпратени обратно, в зависимост от това, кое от двете събития е настъпило по-рано.

Чл.26 (6)  В случай че Потребителят не изпълни задължението си по алинея 5, без да уведоми „Bormashinite.com ” за забавянето и без да предостави уважителна причина за същото, се счита, че той е оттеглил изявлението си за упражняване на отказ от договора.

 

Чл. 27 Потребителят няма право да се откаже от договора в случай че предмет на същия са:

продукти, направени съгласно индивидуални спецификации или явно персонализирани;

продукти, които могат да влошават качеството си или продукти с кратък срок на годност;

за вестници, периодични издания или списания, включително вносни и чуждоезични списания;

продукти, които не могат да бъдат върнати поради причини, свързани със защита на здравето или хигиената,

и които са разпечатани след доставка; запечатани звуко- и видеозаписи или запечатан компютърен софтуер, които са разпечатани след доставка.

Когато предоставената услуга представлява информация, която е пригодена по естеството си за ползване и еднократното й получаване от Потребителя обезсмисля нейното връщане[]

 

Чл. 28 „Bormashinite.com ” възстановява на Потребителя заплатената от него цена за върнатите стоки.

 

РЕКЛАМАЦИЯ

Чл. 29 Потребителят има право на рекламация за всяко несъответствие на стоката с договореното/поръчаното, когато след доставката, са открити несъответствия с договора за продажба.

Чл.29 (1)  Потребителят има право да предяви рекламация на стоката, независимо от това дали производителят или търговецът е предоставил търговска гаранция на стоката или услугата. Потребителят няма право на рекламация, когато несъответствието се дължи на естественото износване на вещта.

Чл.29 (2)  Когато удовлетворяването на рекламацията се извършва чрез замяна на стоката с друга, съответстваща на договореното, „Bormashinite.com“ ще запази на потребителя първоначалните гаранционни условия.

Чл.29 (3) При предявяване на рекламацията на стока потребителят може да претендира за възстановяване на заплатената сума, за заменяне на стоката с друга, съответстваща на договореното или за отбив от цената.

Чл.29 (4)  Рекламацията се подава устно на посочения от „Bormashinite.com“ телефон или писмено чрез, посочения имейл, по поща или подадена до адреса на дружеството. “ Bormashinite.com“ представя на сайта си достъп до формуляр за рекламация.

Чл.29 (5) При предявяване на рекламация потребителят посочва предмета на рекламацията, предпочитания от него начин за удовлетворяване на рекламацията, съответно размера на претендираната сума, и адрес, телефон и email за контакт.

Чл.29 (6) При подаване на рекламация потребителят задължително следва да приложи и документите, на които се основава претенцията, а именно:

касова бележка или фактура;

протоколи, актове или други документи, установяващи несъответствието на стоката или услугата с договореното;

други документи, установяващи претенцията по основание и размер.

Чл.29 (7)  Рекламацията на потребителска стока може да се предяви не по-късно от два месеца [EA3] от установяване на несъответствието с договореното, както и след изтичането и на срока на годност.

Чл.29 (8)  Срокът спира да тече през времето, необходимо за постигане на споразумение между продавача и потребителя за решаване на спора.

Чл.29 (9)  Ако “ Bormashinite.com“ е предоставил търговска гаранция на стоката и срокът на гаранцията е по-дълъг от сроковете за предявяване на рекламацията по ал. 1, рекламацията може да се предяви до изтичането на срока на търговската гаранция.

Чл.29 (10)  Предявяването на рекламация не е пречка за предявяване на иск.

Чл.29 (11)  „Bormashinite.com“ поддържа регистър на предявените рекламации. На Потребителя се изпраща документ на посочения от него имейл, в който е посочен номера на рекламацията от регистъра и вида на стоката[EA4] .

Чл.29 (12)  ) Когато „Bormashinite.com“ удовлетвори рекламацията, издава акт за това, който се съставя в два екземпляра, и предоставя задължително един екземпляр на Потребителя.

Гаранцията отпада, в случай на сервизиране на продукта от лица различни от оторизираните сервизни центрове.

Гаранцията не покрива:

– Компоненти на продукта с ограничен срок на годност като батерии, консумативи и други.

– Използване на неоригинални или некачествени консумативи довели до дефектиране на продукта.

 

ГАРАНЦИИ

Чл. 30 Потребителите се ползва от предвидените в Закона за защита на потребителите гаранционни срокове.

 

ЕДНОСТРАННО ПРЕКРАТЯВАНЕ

Чл. 31 „Bormashinite.com ” има право по свое усмотрение, без да отправя предизвестие да прекрати едностранно договора, в случай че установи, че предоставяните услуги се използват в нарушение на настоящите общи условия, законодателството в Република България и общоприетите нравствени норми.

 

ИНТЕЛЕКТУАЛНА СОБСТВЕНОСТ

Чл. 32 Правата на интелектуална собственост върху всички материали и ресурси, разположени на уебсайта на „Bormashinite.com ” (включително наличните бази данни), са обект на закрила по Закона за авторското право и сродните права, принадлежат на „Bormashinite.com ” или на съответно указаното лице, преотстъпило правото на ползване на „Bormashinite.com ”, и не могат да бъдат използвани в нарушение на действащото законодателство.

Чл. 32 (1) При копиране или възпроизвеждане на информация вън от допустимото, както и при всяко друго нарушение на правата на интелектуална собственост върху ресурсите на „Bormashinite.com ”, „Bormashinite.com ” има правото да претендира обезщетение и за претърпените преки и косвени вреди в пълен размер.

Чл. 32 (2) Освен в случаите, когато е изрично уговорено, Потребителят не може да възпроизвежда, променя, заличава, публикува, разпространява и разгласява по друг начин информационните ресурси, публикувани на уебсайта на „Bormashinite.com ”.

 

Чл. 33 „Bormashinite.com ” се задължава да полага дължимата грижа да осигури възможност на Потребителя за нормален достъп до предоставяните услуги.

Чл. 33 (1) „Bormashinite.com ” има правото да деактивира или заличи потребителското име и паролата за достъп до потребителския профил на Потребителя, в случай че последният наруши право на интелектуална собственост на „Bormashinite.com ” върху съдържащите се на уебсайта му елементи – обекти на интелектуална собственост.

Чл. 33 (2) „Bormashinite.com ” си запазва правото да преустанови достъпа до предоставените услуги след отправяне предизвестие в потребителския профил на Потребителя. „Bormashinite.com ” има право, но не и задължение, по своя преценка да изтрива информационни ресурси и материали, публикувани в сайта си.

ПРЕКРАТЯВАНЕ И РАЗВАЛЯНЕ НА ДОГОВОРА

Чл. 34 Освен в случаите, предвидени в настоящите Общи условия, договорът между страните се прекратява и при преустановяване на дейността на „Bormashinite.com ” или прекратяване поддържането на уебсайта му.

Чл. 34 (1). При прекратяване на договора „Bormashinite.com ” дезактивира потребителския профил на Потребителя и заличава паролата за достъп до него.

Чл. 34 (2) На връщане и замяна не подлежат всички чорапени изделия , клинове , бански , бельо !

Чл. 35 Извън посочените по-горе случаи всяка от страните може да развали настоящия договор с отправяне на едноседмично предизвестие до другата страна в случай на неизпълнение на задълженията по договора.

Чл. 36 Писмената форма на договора се счита спазена с изпращане на съобщение на електронна поща (e-mail), натискане на електронен бутон на страница със съдържание, което се попълва или избира от Потребителя или отбелязване в поле (чек бокс) в уебсайта и др. подобни, доколкото изявлението е записано технически по начин, който дава възможност да бъде възпроизведено.

 

ОРГАНИ РЕГУЛИРАЩ ДЕЙНОСТТА

Чл. 37 Органите, регулиращи дейността на „Bormashinite.com“ са Комисия за защита на потребителя /КЗП/ и Комисия за защита на личните данни (КЗЛД), със следните координати:

 

За КЗП:

Уебсайт: https://kzp.bg/kontakti

тел: 0700 111 22

email: [email protected]

адрес: гр. София, пл. Славейков, №4А, ет. 3, 4 и 6

За КЗЛД:

 

Уебсайт: https://www.cpdp.bg/

тел: 02/91-53-518

email: [email protected]

адрес: София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2

 

За ОРС:

Орган за алтернативно решаване на спорове по смисъла на чл. 181н, ал. 4 от ЗЗП са помирителните комисии към Комисия за защита на потребителите. При възникване на спор, свързан с онлайн продажба можете да ползвате и сайта ОРС

Уебсайт: https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.chooseLanguage

 

СПАСИТЕЛНА КЛАУЗА

Чл. 38 Страните декларират, че, в случай че някоя/и от клаузите по настоящите Общи условия се окаже/окажат недействителна/и, това няма да влече недействителност на целия договор или на други негови части. Недействителната клауза ще бъде заместена от повелителните норми на закона или установената практика.

 

ИЗМЕНЕНИЕ НА ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ

Чл. 39 „Bormashinite.com ” се задължава да уведоми Потребителите за всяко изменение в настоящите общите условия в 7-дневен срок от настъпването на това обстоятелство на посочения от Потребителя имейл адрес.

Чл. 39 (1) Когато не е съгласен с измененията в общите условия, Потребителят има право да се откаже от договора, без да посочва причина и без да дължи обезщетение или неустойка. За да упражни това си право, Потребителят следва да уведоми „Bormashinite.com ” в срок от един месец от получаването на съобщението по предходната алинея.

Чл. 39 (2) В случай че Потребителят не упражни правото си да се откаже от договора по реда, уреден в настоящите общи условия, се счита, че изменението е прието от Потребителя без възражения.

ПРИЛОЖИМО ПРАВО

Чл. 40 По всички неуредени от настоящите Общи условия въпроси се прилагат разпоредбите на действащото законодателство на Република България.

 

Количка0
Няма продукти в количката!
Продължи с пазаруването